Цитати кои ќе ве научат како да добиете се од животот

1. "Паметни луѓе работат со луѓе кои се попаметни од нив." 2. "Богатиот татко мисли дека зборовите како "Не можам да си го дозволам тоа." ja лишуваат личност од способноста да размислува. И прашањето: "Како можам да си го дозволам тоа?" Го принудува да размислува и да бара одговор." 3. "Денешното богатство е информацијата. Најбогат човек е оној кој ги има модерните информации". 4. "Кој и да размислува на мало, не може да прави големи работи". 5. "Акцијата секогаш ја надминува неактивноста". 6. "Препорачувам младите да бараат работа да научат нешто ново, а не само за што ќе ја добијат работата". 7. "Моќта на човекот е во неговата способност да се концентрира". 8. "Слушањето не е помалку важно од зборувањето". 9. "Направете повеќе отколку што се очекува од вас. Не плашете се да направите повеќе. Разликата меѓу добрата и одличната форма е токму дополнителниот напор". 10. "Поставете ги вашите специфични цели. Можете ли да постигнете цели или само да ја одбраните вашата врата? " 11. "Работе мудро, не интензивно! Размислете: Како најдобро може да ја постигнете оваа задача? Клучот за успехот е внимание на деталите." 12. "Еден од најубавите начини за развивање на умот е читање. Запомни: Лидерите многу читаат. " 13. "Престани да размислуваш! Акција! "/ Роберт Ентони 14. "Понекогаш ни се чини дека ако подлегнеме на интуицијата ќе загубиме. Дали некогаш сте помислиле дека губите ако не ја слушате вашата интуиција?" 15. "Внимателно изберете ја вашата околина - има огромно влијание врз вашите можности, дури и ако не го реализирате. Негативен став кон другите е заразно. Верувањето во неможноста да се постигнат целите прави сé што е можно за да ја докажете својата вредност. Оној кој верува во реализацијата на своите напори храбро оди напред и ги реализира своите планови". 16. "Од животот го добиваме она што можеме да го прифатиме со нашата причина. Еден се приближува до реката на знаење со лажичка, а друг со сад. Изобилството на знаењето е достапно за секого. Нашата свест, нашите идеи, нашата принципиелна позиција и верувања одредуваат во кои количини ќе ги добиеме придобивките од животот. Ние можеме да добиеме сè што сакаме само ако престанеме да размислуваме дека не го заслужуваме или дека е недостапно за нас ". 17. "Основачот на ИКЕА го дели денот во 10-минутни периоди. Еве што вели: "Ако е 10 минути, тогаш тоа е неотповикливо. Поделете го својот живот на десет минути и не дозволувајте никоја од нив да помине залудно." 18. "Кога се предизвикуваш, растеш. Вашиот живот се менува. Вашето мислење станува животворно. Постигнувањето на целите не е секогаш лесно, но тоа не е причина да се запре. Никогаш не кажувајте "се предававам". Секогаш повторувајте: "Можам. Ќе се обидам додека не победам. " 19. "Бизнисот е начин на живот. И неверојатно е колку малку претприемачи зборуваат за нивниот бизнис како нешто одвоено од нивниот семеен живот ". 21. "Искрено сум убеден дека работата мора да се комбинира со задоволство. Мора да уживате, а не да работите со стрес. " 22. "Животот е даден да живее еднаш, мора да ја искористите оваа шанса колку што е можно"