,

Јадете ги овие млечни производи, го спречуваат развојот на канцерогени тумори

Научно е докажано дека некои производи се корисни во третманот на ракот. Особено, ова важи за сирење и јогурт, што може да го спречи развојот на канцерогените тумори. Канадските научници спроведоа експеримент со околу 100 девојки. 23 од нив биле здрави, но на другите им се дијагностицирани малигни или бенигни тумори. Сеопфатните тестови покажуваат дека јадењето сирење и јогурт има корисен ефект врз женското тело. Затоа, веројатноста за појава на рак може значително да се намали, велат експертите. Исто така, истражувачите забележале дека и други млечни производи, исто така, имаат позитивен ефект врз здравјето на жените. Тие не само што го спречуваат ракот, туку и го забавуваат растот и развојот на канцерогените тумори. Млечната храна има позитивен ефект врз цревната микрофлора. Ова се должи на присуството на корисни елементи во трагови и пробиотици во нив.