20 рецепти за животот кои една мајка треба да му ги даде на својот син!

1.Биди одговорен и грижи се за своите роднини.

2. Секогаш одржуваj ги своите ветувања. 

3. Ако не можеш да исполниш нешто, не го ветувај. 

4. Кога избираш жена за цел живот, замисли си дека ќе остарееш со неа. Во случај таа мисла да те тера да се смееш, значи дека си на правилен пат. 

5. Во животот постојат премногу видови љубов: таква што те разболела и таква која те прави подобар човек. Секој пат избирај ја втората, бидејќи првиот вид е само заблуда, создадена од егото. 

6. Научи да пливаш. Тоа секој пат е од корист за телото и за духот. 

7. Однесувај се кон жените со респект. Единствено слабите и недоверливи мажи можат да бидат груби со жена. 

8. Не подарувај цвеќе само за празници. 

9. Ако те предаде некој кој си го сметал за пријател, излези со гордо крената глава и не се впуштај во одмазди. 

10. Не заборавај да го креваш капакот на тоалетната школка. 

11. Запомни што ја расплакало мајка ти и, и погрижи се никогаш да не стануваш причина за овие солзи кај жената до тебе. 

12. Не е се така како што изгледа на почетокот. Ќе се разочаруваш многу пати пред да научиш голем дел од своите лекции. 

13. Не плаши се да бидеш поинаков. 

14. Тоа што си маж не значи дека не е потребно да се грижиш за својот изглед. Придржувај се до добра хигиена и не заборавај да ја испеглаш кошулата. 

15. Чистење со правосмукалка и миењето садови не е срамна работа. 

16. Не ја споредувај жената до тебе со својата мајка, освен ако не сакаш да ја разбеснеш. 

17. Играј со своите деца секогаш кога можеш и не заборавај да им кажеш дека ги сакаш. 

18. Не мисли дека парите ќе те направат поголем маж. Не мисли и дека можеш без нив. 

19. Автомобилот е само автомобил. Не и измислувај имиња и не се однесувај со него како да е човечко суштество. 

20. Не заборавај да вика на мајка си. Таа постојано мисли на тебе!