,

7 основни причини поради кои мажите најчесто си одат

Не постои соодветна формула за секоја врска да има среќен крај. За жал, ние сами треба да откриеме кои работи се за нас и за нашиот партнер.

Ова се 10 работи поради кои мажите најчесто ги оставаат жените со кои живеат.

  1. Не е подготвен за сериозна врска … иако честопати сте разговарале за бракот и децата. Не се фаќајте на столбот. Многу мажи го кажуваат она што жената сака да го чуе до нив. Тие не секогаш го мислат тоа.
  2. Не можам да ти кажам … и тој често мора да лаже. Токму затоа што знае дека ќе реагирате остро или ќе бидете лути. Кога една жена премногу често го критикува човекот, тој почнува да ги крие грешките што ги прави. И тоа му станува навика.
  3. Тој е таен во кревет … и тој нема да го стори тоа воопшто. Мажите ја сакаат разновидноста и изненадувањата, а кога жената до него престанала да се труди, тоа ќе се одрази и на неговата желба за долга врска.
  4. Неговите пријатели влијаат … и постојано му велат дека е време повторно да се врати во ергенскиот живот. Кога еден човек е опкружен со пријатели кои не се семејство, жената покрај него мора да почне да се грижи.
  5. Верува дека може да најде нешто подобро … од тебе. Колку и лошо да звучи, мажите сакаат да бидат сигурни дека откриле сè што една жена може да им се понуди и си мислат дека ќе најдат нешто уште подобро. Меѓутоа, кога тоа нема да се случи, тој ќе дојде и ќе побара од вас повторно да го прифатите. Знаете, нели?
  6. Тој има чувство дека живее со неговата мајка … не со жената што ја сака. Ова се случува кога жената до него започне постојано да му зборува за разни маани, му префрла кога се прибира или е вечно намуртена дека треба да се готви и да прави разни нешта дома.
  7. Тој не сака деца … барем во оваа фаза, а вие постојано го притискате. Постојат жени кои не чувствуваат дека донесувањето на таква одлука. не е како да барате да си купите нов мебел. Не треба да се размислува и да одлучува, мора да се почувствува. И ако човекот не е подготвен за ова, можете само да го одвратите од тоа ако инсистирате.