,

8 работи кои родителите во 1980-тите им ги дозволуваа на децата

Не е дека родителите во '80-тите години на минатиот век биле невнимателни или неодговорни. Но, денес родителите имаат поголем пристап до информации и најнови истражувања отколку што имале нивните родители. Иако често изгледа дека тогаш детството било безгрижно, повеќето од денешните родители им се крева косата на глава од родителскиот стил во 1980-тите. Ова се осум работи кои родителите на '80-тите им ги дозволуваа на своите деца а од кои денес се згрозуваат.
  1. Често ги оставаа децата сами дома
  2. Им дозволуваа да возат велосипеди без кациги
  3. Ги возеа децата во автомобил без седишта специјални за деца
  4. Ги пуштаа да си играат било каде и во било што
  5. Не се вознемируваа околу тоа што јадат децата
  6. Ги пуштаа децата да пијат вода од црево
  7. Ги оставаа постарите деца да ги чуваат помалите
  8. Им дозволуваа да гледаат љубопитни филмови на телевизија
Се сеќавате ли вие на нешто што ви го дозволуваа вашите родители, а вие не им го дозволувате на вашите деца?