8 вистини што родителите треба да ги слушнат од вас пред да си заминат од овој свет: Јас сум подобра личност затоа што ве имам вас двајца

Денес е Меѓународен ден на постарите лица и ви ги пренесуваме вистините што родителите треба да ги слушнат од вас

Една од најголемата среќа во животот е да пораснеме со родители кои го сакаат своето дете повеќе од сè, а кога ќе станеме зрели луѓе, нивната прегратка е најголемото богатство.

Но, откако родителите ќе пораснат, тие ќе имаат потреба од поддршка и наша помош. Пред да се разделиме со нив, овие зборови треба да им се кажат.


Мислам на тебе секој ден

Дури и кога сум пребукирана, секогаш ве мислам. Можеби понекогаш се чини дека не се трудам доволно за да одржам контакт со вас, но секогаш мислам на вас.

Јас навистина ценам сè што направивте за мене

Не го велам тоа доволно често, но навистина сум ви благодарен за сè што сторивте за мене. И за најмалите детали, никогаш не заборавам да ви се заблагодарам, дури и кога не ви кажувам директно. Од дното на моето срце го ценам секој чин на вашата љубезност затоа што знам дека ме сакате најмногу на светот.

Те сакам

Среќна сум што сте тука со мене и што ги цените моите одлуки и желби. И кога ќе ве нема, ќе имам сила да продолжам понатаму заради вас. Ве сакам, никогаш не заборавајтего тоа.

Знам колку жртвувавте за своите деца

И знам дека тие жртви беа многу тешки на моменти. Да се ​​има деца значи да ги ставате пред вас; ги ставете потребите на детето пред своите и секогаш донесувајте одлуки што се најдобри за детето. Ве молам, никогаш не се сомневајте дека не го ценам она што го дадовте, за да можам да имам подобар живот.

Јас сум подобра личност затоа што ве имам вас двајца како родители

Ви благодарам за личноста што сум: силна и страствена. Вие двајца сте сила на која можам да сметам и ја обожавам вашата љубезност, страст и сочувство. Ме научивте како да сакам, како да се борам и како да верувам во себе. Да имав други родители, немаше да бидам личност каква што сум денес.

Знам дека сте свесни дека ве сакам и почитувам како мои родители. Но, сакам да знаете колку ве ценам како луѓе, како граѓани на светот. Вие сте луѓето што ги имитирам најмногу. Вие сте мои духовни водачи и херои.

Ми недостигате

Тоа што сме раздвони понекогаш ме боли и ме растажува. Фактот дека живееме далеку едни од други нема никаква врска со тоа колку ве сакам. Ми недостасува мојот дом и понекогаш размислувам како би изгледал мојот живот кога би живеел поблиску до вас. Ми недостигате, но исто така разбирам дека сакате да ги следам моите соништа и да создадам свој живот.

Имам лоши соништа дека ќе ве изгубам

Знам дека треба да се соочам со реалноста и дека нема да бидетезасекогаш тука и дека еден ден ќе морам да започнам да живеам без вас. Кога ќе ве нема, знам дека детето што го воспитавте ќе биде доволно силно да продолжи понатаму, но никогаш повеќе нема да бидам истата личност и важно ми е да го знаете тоа.

 Нема да биде збогум, само ќе се видиме подоцна

И кога ќе ве нема, секогаш ќе бидете со мене. Честопати ќе се потсетувам на тоа. Можеби нема да сте присутни физички, но ќе продолжите да живеете во моето срце. Сакам да ги паметам најмалите работи засекогаш и секогаш ќе имам дел од вас со мене. Ќе биде мала утеха затоа што кога ќе ги изгубиме оние што ги сакаме, тие никогаш не заминуваат.


Фото: Shutterstock

Можеби ќе ве интересира:

Кога слушнав како свекрвата го советува мојот сопруг, останав без зборови: Дали ваква жена навистина постои?