Биле во брак 47 години: Брачен пар почина во иста минута од коронавирус во болница

Тие починаа заедно во болницата во истата минута

Патриша и Лесли МекВатерс поминаа заедно 47 години. Тие основаа семејство, воспитуваа деца, израснаа внуци и правнуци. Минатата недела тие починаа како резултат на инфекција со ковид-19 во истата минута.

- Буквално сторија сè заедно. Иако бевме сериозно погодени од нивната смрт, сега кога размислувам за тоа, не е толку изненадувачки бидејќи тие беа цело време заедно - изјави Џоана Сиск, една од нивните две ќерки.

МекВатерс е меѓу 268.087 лица кои починале од коронавирус во САД. И бидејќи бројот на хоспитализации постојано достигнува нови највисоки нивоа, експертите се загрижени дека ќе следат уште значително поголем број смртни случаи, пишува Си-Ен-Ен.

Кога Патриша добила коронавирус, таа отишла во болница, но тие ја испратиле дома и и рекле да се изолира. Иако се чувствуваше прилично лошо, по 35 години работа како медицинска сестра, не ја преиспитала одлуката на лекарот.

Следната недела, и Патриша и Лесли завршија во болница, тие беа толку болни што ги однесе брза помош. Тие биле во болница една недела, а потоа починале во истата минута, според сведочењето на медицинските сестри.


Фото:CNN