Бритни Спирс е конечно слободна жена: Таткото на поп ѕвездата се откажа од старателството

Американската поп sвезда Бритни Спирс е на слобода откако нејзиниот татко Џејми Спирс се откажа од старателството над неговата ќерка.

Според американските медиуми, Бритни Спирс повторно е слободна жена. Имено, нејзиниот татко Џејми објави дека се откажува од законското старателство над неговата ќерка.

Адвокатот на Џејми Спирс вчера достави документи во кои се наведува, меѓу другото:

„Всушност, нема основа за суспендирање или отстранување на г. Спирс како чувар на имотот и многу е дискутабилно дали промената на чуварот во овој момент ќе биде во најдобар интерес на г -ѓа Спирс. Сепак, иако г -дин Спирс е постојана цел на неоправдани напади, тој не верува дека јавната битка со неговата ќерка за неговата постојана улога како старател би била во нејзин најдобар интерес. Значи, иако оваа неоправдана петиција за негово отстранување мора да се оспори, г -дин Спирс има намера да работи со судот и новиот адвокат на неговата ќерка за да се подготви за правилна транзиција кон нов старател “.

Документот понатаму наведува дека без оглед на официјалната титула, Џејми Спирс останува татко на Бритни, кој секогаш ќе ја сака безусловно и ќе се грижи за интересите на својата сакана ќерка.

Тој вели дека во суштина ја спасил Бритни кога била „во криза и очајно имала потреба од помош“ пред 13 години, додавајќи:

„Не само што страдаше психички и емоционално, туку и беше изманипулирана од предатори во финансиски проблеми. Господинот Спирс дојде на помош на неговата ќерка за да ја заштити.“

Како што истакнува адвокатот на Џејми, тој никогаш не ја принудувал својата ќерка да направи нешто што не сака, а тоа вклучува и настапи.

Од друга страна, адвокатот на Бритни Спирс, Метју Розенгарт, истакнува дека не бил трогнат од одлуката на спротивната страна.

„Задоволни сме, но не значи дела сме изненадени, што г -дин Спирс и неговиот адвокат конечно разбраа дека тој треба да биде отстранет. Меѓутоа, ние сме разочарани од нивните постојани срамни напади врз г -ѓа Спирс и други луѓе“.

Да потсетиме, Бритни Спирс неодамна јавно сведочеше и презентираше шокантни детали за нејзиниот татко.

Бритни тогаш откри дека нејзиниот татко се меша во сите нејзини прашања, како на пример со кого се забавува, и дека не и дозволува да ги префарба кујнските ормари, бидејќи овој вид на реновирање било многу скапо, односно од банални работи до посериозни забрани, одлучувајќи место неа.

Џејми ја доби контролата врз личните и деловните работи на неговата ќерка по судска наредба во 2008 година, откако Бритни беше хоспитализирана во ментална установа.

извор:wanted.mondo.rs

Ми вградија спирала за да не можам да имам деца: Бритни Спирс конечно раскажа сè и полошо е отколку што мислевме

Како Бритни Спирс ја изгуби контролата: Со чадор ги нападна папараците, ја избричи главата, остана без децата и правото да одлучува