Брза и лесна за подготовка: Кејт Мидлтон го откри рецептот за нејзината омилена торта!

Добивај вести на Viber

Тортата на Кејт Мидлтон која го полуде светот!


Кејт Мидлтон едвај успева да готви со своите кралски должности и трите деца, но познато е дека нејзиниот омилен десерт е вкусна торта со темно пиво, што го крева чоколадото, најомилената храна, на уште повисоко ниво. Кадифената горчина на пивото и неодоливата сладост на чоколадото се совршена мешавина во ова вкусно задоволство.

Потребни намирници:

За пандишпанот:

-250 мл темно пиво,

-250 гр путер,

-75 гр какао во прав,

-400 гр шеќер во прав,

-150 мл павлака,

-2 јајца,

-1 лажица екстракт од ванила,

-275 гр брашно,

-2 и 1/2 лажички сода бикарбона

За филот:

-300 гр крем сирење,

-150 гр шеќер во прав,

-125 мл слатка павлака или шлаг


Начин на подготовка:

Загрејте ја рерната на 180 ° C и подгответе калап за торта со дијаметар од 23 см, кој треба да се подмачка и да се попрска со брашно или да се обложи со хартија за печење. Истурете го пивото во тенџере, додадете го путерот и загревајте додека путерот не се стопи. Потоа измешајте ги какаото и шеќерот. Изматете ја павлаката со миксер со јајцата и екстрактот од ванила, истурете ја во сад со пивото и путерот и измешајте го брашното и сода бикарбоната. Истурете го тестото во калап и печете 45 минути до еден час.

Оставете тортата да се излади целосно во калапот. За филот, добро измешајте го крем сирењето, додадете шеќер во прав и продолжете да матите. Подгответе ја слатката павлака или шлаг одделно за да направите цврста маса, а потоа полека измешајте ја во крем сирењето. Добиениот фил намачкајте го врз изладената торта и уживајте во совршениот вкус.

Бон апетит!


Фото: Profimedia

Можеби ќе ве интересира:

(Рецепт) Полнети домати со пармезан и лук: Уживање за целото семејство 

Мафини без брашно: Брз рецепт за колач со боровинки од само 3 состојки