Дали се согласувате: Децата ќе ви простат еден шамар,но не и овие три работи

Згрозувачка статистика за насилните методи кои родителите ги применуваат врз девата во Македонија.

Осум од вкупно десет родители ги воспитуваат, односно дисциплинираат децата со насилни методи, а тоа може да големо негативно влијание врз нивниот психички, физички, социјален и емотивен развој.

По тој повод стартува кампањата со поддршка на ЕУ и УНИЦЕФ „и родителството се учи“ која има за цел да укаже на последиците од насилното однесување.

Во прилог на ова ви пренесуваме и еден корисен текст од ФАКТОР.МК