ДАМИ, ИЗБЕГНУВАЈТЕ ГИ: Фризури кои прават да изгледаме постари

Кои се грешките во обликувањето и бојата на фризурата што нè прават да изгледаме постари. Проверете ги фризурите кои прават да изгледаме постари. 

Премногу долга коса

Долгата коса е поврзана со женственост, но прекумерната должина ве прави да изгледате повозрасно. Ова најчесто се однесува за должина на коса под ребрата. Фризурата не стои многу добро, а и самата коса е тешко да се задржи во совршена здрава форма од коренот до врвот. Просечната и расцветана коса, исто така, не прави постари на изглед. 

Вечната фризура 

Интересно мислење, кое многу фризери го одржуваат. Ако ја имате истата фризура со години, тоа автоматски ве прави да изгледате постаро, особено во очите на вашите најблиски. Промена на вашата фризура на сезона или трендови, освежување и експериментирање со боја овозможува да изгледате, но и да се чувствувате помлади.

Бидете внимателни со бојата 

Темни бои исто така стареат. Ова е особено точно за црна боја. Се разбира, не значи дека секој треба да ја промени бојата. Добра опција е темна боја, разубавена со прамени. Изгледа свежо, фризурата е младешка и енергична. 

Премногу волумен или премногу сплескана 

Со текот на годините, косата е потенка и многу дами се обидуваат да и додадат волумен. Најчесто тоа се случува во корените. Резултатот е фризурата која изгледа неприродно и додава неколку години плус. Друг крај е постојаното исправање на косата, што ја прави премногу сплескана. Со таков вид на фризура лицето се појавува како рамка, а самата фризура не носи свежина. 

Имате премногу додатоци

Аксесоарите се последниот допир на секоја визија. Вистина е дека додатоците треба да бидат внимателно избрани. Премногу додатоци ја прават фризурата кичеста и даваат повозрасен изглед. Малку луѓе можат да изгледаат совршено со многу додатоци.