Децата да не молчат за насилството: Весна Бејби со емотивна порака на

„Дајте музика“ е заеднички проект на „Македонската радиотелевизија“ и продукцијата „Рифенштал“, кој годинава ја доби статуетката „Златна Бубамара на популарноста“. На сцената во СЦ „Борис Трајковски“ наградата ја примија главните ѕвезди на детската серија, како и носителот на проектот Цаци Паковска и актерската менторка Весна Петрушевска.
Актерката Весна Бејби со емотивен говор се заблагодари во името на целиот тим за наградата. "Се случува голмо насилство меѓу децата. Научете се да ги слушнете вашите деца, и мотивирајте ги да ви кажат ако се жртви на насилство. Тоа не смее да се премолчи" , порача актерката.

Фото: Вангел Т.