Ден на жалоста во Либан: Стравични снимки по катастрофата во Бејрут

Тажни и морничави се фотографиите и видеата кои ги гледаме по социјалните медиуми ден по експлозијата во Бејрут, Либан.
Делови од главниот град се тотално срамнети со земјата, а денес е прогласена тридневна национална жалост во Либан.

Во експлозијата повредени се над 4.000 луѓе, а стотина го загубија животот. 
Според првичните информации на медиумите, причина за експлозијата се најверојатно над 2.750 тони амониум нитрат, кои биле чувани во магацин за пиротехника.

Моментот на експлозијата:

Во моментот на експлозијата невеста има фотосесија, кога одеднаш се' слуша страотен звук:Фотографии и видеа ден по експлозијата: