Девет години се обидувале да добијат дете, сега имаат десет: Мајка покажува колку храна подготвува само за појадок

На големото 12-члено семејство му треба многу храна, а мама поминува неколку часа во кујната за да ги подготви најдобрите можни оброци за сите гладни дома.


Алиса и Џош Доерти девет години се обидувале да добијат дете, но за жал не успеале, па решиле да посвојат. Првиот што пристигнал во нивното семејство бил петгодишниот Алекс, а само неколку дена откако Алекс почнал да живее со нив, Алиса дознала дека е бремена со своето прво девојче Зои.

Во текот на следните неколку години, нивното семејство се проширило за уште осум, па сега имаат десет деца.

Мама Алиса секојдневно на TikTok споделува авантури од животот на големо семејство, но нејзиното најпознато видео е она во кое покажува колку храна подготвува за сите да бидат сити и здрави.

Пример, за еден оброк прави 36 јајца, 48 кришки сланина, 16 големи вафли, две пакувања јагоди.

View this post on Instagram

A post shared by Dougherty Dozen (@doughertydozen)Многумина ја нарекуваат хероина затоа што вложува многу труд во своето големо семејство.

View this post on Instagram

A post shared by Dougherty Dozen (@doughertydozen)