Доктор Николиќ кој вгради две вештачки срца: Правиме револуција во медицината која не запира овде

Во годината што измина тој вгради две вештачки срца - интервенција со која им дари нов живот на своите пациенти, на наши сограѓани. Кардиохирургот професор доктор Александар Николиќ е дел од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и тој на наше тло изведе операција која впрочем е една од петте најголеми достигнувања на каридоваскуларната медицина во 2018 година. Николиќ е смирен и одмерен, скромен а толку голем. Тој е херој на денешницата, еден од малкумината. Во разговор за Фактор вели дека се радува оти го сторил тоа два пати во една година и дека е горд, оти со ова и во Македонија покренува еден нов процес на лекување на срцевата инсуфиенција. Николиќ потекнува од докторско семејство, целиот професионален живот го посветил на кардиохирургијата.

Интервјуто го имате на ФАКТОР.МК