Две оази со чист воздух, бега ли таму народот за викенд?

Берово и Крушево се две планински гратчиња каде има чист воздух, за разлика од Скопје, Тетово, Куманово, Битола, па и Струмица кои се екстремно загадени.

Со 1.350 метри надморска височина, Крушево претставува највисокиот град на Балканот, додека Берово е на 986 метри надморска височина во Малешевијата. Жителите на овие две гратчиња велат дека немаат индустрија, нема фабрики, нема работа, ама чист воздух има. Градовите се мали, така што секаде може да се отиде пеш.

Целата приказна ја имате на ФАКТОР.МК