Една е мајка: Вака изгледа жената по 36-часовно породување

Тери-Ан Мишел го роди својот втор син во март годинава. Породувањето траело 36 часа. Измачената мајка со новороденче во рацете ја фотографирал нејзиниот сопруг, а неодамна таа ја објавила фотографијата на Инстаграм за да покаже како изгледа.

„Додека сите околу мене чистеа и правеа документи, времето застана за мене кога прв пат го нахранив мојот син. Адреналинот паѓаше, епидуралната анестезија го губеше својот ефект, а целото тело ми беше мртво. Бев истоштен како никогаш порано во мојот живот, но вредеше“, напиша Мишел.

Таа објасни дека породувањето носи море од емоции и чувства.

„Сè се случува брзо - добро, лошо, возбуда, болка ... Со хормони, адреналин, страв и хаос лесно е да се заборави и цени она што штотуку го помина вашето тело“, додаде таа.


Затоа таа реши да ја објави оваа фотографија, за да не го заборави тој момент.

„Не знаев дека мојот сопруг воопшто ја направил оваа фотографија. А, кога првпат ја видов, бев преплавена од чувства и се вратив во тој момент, веројатно ќе заборавев", заклучи таа.


Фото: Инстаграм

Можеби ќе ве интересира:

Ги броев прстите на раката на син ми и не верував: Приказна на мајката која роди мал херој