Една намирница, 3 минути: Направете природен дезодоранс

Кората од лимон е една од „домашните богатства" што не треба да ги фрлате. Со помош на тоа ќе направите природен дезодоранс.

Не се потребни посебни вештини, оваа природна подготовка ќе биде лесна и сигурно ќе бидете задоволни со нејзините ефекти.

За да започнете, направете чај од кора од лимон.

Кога чајот добро ќе се излади, нанесете на парче чист памук под пазувите, наместо да купувате дезодоранси.

Чувајте го остатокот во фрижидер и користете го по потреба..