(ФОТО) Беше првата супер манекенка: Сега има 65 години и се уништи од естетските корекции

Неконтролираната естетска постапка ја чинеше нејзината убавина

Познатата манекенка и првиот супермодел го промени секој дел од лицето поради желбата да изгледа (засекогаш) младо и убаво.

Денес, Џенис Дикинсон е слика и прилика за она што се нарекува „ужас од естетски корекции“.


Таа владееше со светската мода во седумдесеттите години, одеше по пистата за бројни познати брендови и ги красеше насловните страници на највлијателните списанија, а потоа влезе во суровата борба со вечната младост.


Операциите оставиле трага - лицето и е затегнато до тој степен што Џенис едвај ги држи очите отворени, а устата и е крајно деформирана.Џенис денес има 65 години и е скоро непрепознатлива.Фото: Instagram/Printcrean/katiestuckinthe80s

Можеби ќе ве интересира:

(ФОТО) Зависна од естетски зафати: Ова е истата девојка?!