(ФОТО) Фризурите поважни од облеката: Почна Модната недела во Милано

Изгледа дека облеката повеќе не е доволна за да бидете модерни. Оваа година акцентот е ставен на фризурите.

Така на улиците во Милано, на самиот почеток на Модната недела, можеме да видиме луѓе кои ставаат необични украси на косата, но и мажи кои својата долга коса ја средиле во плетенки.

Иако Армани за првпат ја откажа својата модна ревија поради страв од коронавирусот кој беснее блиску Милано, модните фанатици без страв маршираат низ улиците на прекрасниот италијански град на модата.

Неверојатно!