(ФОТО) Напред розово: 11-ти марш на „Борка“

Здружението „Борка“ по 11-ти пат го организира традиционалното марширање за подигнување на свеста и во борбата против ракот на дојка.

Многу жени се собраа на „Школка“, да чекорат заедно со оние кои ја водат неизвесната битка со тешката болест.

Секогаш треба да внимавате на симптомите и да вршите самопреглед, а постојат и моќни намирници кои е добро да конзумирате.

Секоја од нас со ставање на рамка, споделување на барем една информација од наведените факти, за превенција и рано откривање на ракот на дојка и ставање на хаштаг #borkazasekojnovden#napredrozovo#nestesami, дава свој придонес во знак на поддршка, љубов и верба кон оние на кои тоа им е најпотребно.