(ФОТО) Невремето оштети плажа во Охрид

Невремето што вчера го зафати Охрид, оштети една од охридските плажи.

Силниот ветер откорна едно дрво на Градската плажа „Горица 3“, кое се уште стои на плажата. Плажата Горица е позната и како „Немо“, според еден од шанковите кои претходно беа дел од неа.


Од годинава, сите шанкови, поради истечена концесија и ненавремено плаќање и обнова на концесијата беа срушени. Поради можноста на плажата да се донесат сопствени реквизити, храна и пијалоци, таа сезонава беше една од најпопуларните и најпосетените.


По дождот и силниот ветер вчера, денеска во Охрид времето е повторно сончево и топло.


(М.Џ.)


Фото: Женски магазин