(фото) Внуката на Блага Петреска е вистинска убавица

Внуката на македонската фолк-дива Блага Петреска, Леона Кондратенко, неодамна наполни 16 години. Ќерката на докажаните музичари Ана и Олег Контратенко е вистинска убавица, а фановите на социјалните мрежи коментираат дека многу потсетува на нејзината мајка која по потекло е од Русија.

Ана Кондратенко, првата виолина на Македонската филхармонија, потекнува од Новосибирск.