(ФОТО) За прв пат по 40 години: Елизабета Втора ги отвори портите од својата приватна градина во замокот

Уште една причина да го посетите Лондон.

Елизабета Втора ги отвори градините на замокот Виндзор за прв пат по 40 години.

Соодветно на тоа беше објавена изјава на Инстаграм од кралското семејство: „Од 8 август Источната тераса на замокот Виндзор ќе биде отворена за јавноста за време на викендите“.

Кралската канцеларија за печат (Queen's Press Office) потсетува дека градината го добила својот буен изглед во времето на Џорџ IV и оттогаш служела како омилено место за забава на сите британски монарси. Во 1971 година, принцот Филип, исто така, придонесе за дизајнирање на градината. Особено, тој ги редизајнираше цветните леи и постави бронзена фонтана во централниот дел на градината, дизајнирана според негов сопствен дизајн.

Погледнете ја галеријата од градината во замокот: