Гимназијалец на Нова се запиша на универзитетот каде завршиле двајца директори на ЦИА: Тасевски амбициозно кон Њујорк

Во тие клупи седеле двајца директори на ЦИА, но и познатите актери Алан Алда и Дензел Вашингтон. На „Фордхам“ универзитетот во Њујорк, САД од годинава своите студии ќе ги почне скопјанецот Теодор Пароло Тасевски. Гимназијалецот кој сега го завршува средното образование во Интернационалното училиште „Нова“ има големи амбиции. Сепак е скромен, а исклучително инспиративен. Сака да „гази“ во бизнис менаџментот, но планира да се образува и за комуникациски вештини. Младиот Тасевски е стипендист на еден од најпрестижните универзитети во САД, па прво го прашав кои беа предизвиците кога го избирал универзитетот.


Интервјуто прочитајте го на Фактор.мк