Го дала синот (3) на посвојување, 7 години подоцна дознала нешто што не го очекувала

Мајка го дала својот тригодишен син на посвојување надевајќи се дека ќе има подобар живот. Седум години подоцна дознала нешто на што не се надевала.

Животот на Крис Смит беше тежок. За време на нејзиното детство, таа отишла од едно во друго згрижувачко семејство. Беше малтретирана и запоставена, па не е ни чудо што побегнала на само 14 години.

Кога бегаш, животот не е лесен. Од лоши врски, спиење на улица до просење. Кога имала 17 години, го родила синот Метју.


Откако се родил, таа се преселила кај маж кој имал проблем со алкохолот. И покрај постојаните конфликти, таа се обидела да го одржи своето мало семејство.

Потоа повторно забременила, но нејзината ќерка починала само неколку дена по раѓањето. Нејзиниот погреб се одржал на третиот роденден на Метју. Тоа било премногу за Крис:

„Морав да славам роденден на едно дете и да жалам за животот на друго. Тоа ме скрши“.


Тогаш трагедијата и разјаснила нешто, нешто што и го скршило срцето. Таа едноставно не можела да му го понуди на Метју она што го сака за него. Го дала на посвојување. Тој имал3,5 години, а таа 21. Мислела дека тоа е вистинската одлука во тој момент.

Во тоа време и таа се разделила од партнерот. Следните седум години била непријатни за неа: немала јасна цел и не можела да го најде своето место во светот. Таа често немала покрив над главата и била очајна.

Потоа еден ден сè се смени. Крис влегла во ресторанот и собрала храброст да бара работа. Сопственикот видел нешто во Крис и решил да и даде шанса. Целиот нејзин живот се превртел наопаку. Сега работела, имала покрив над главата и полека си го средувала животот.

Набргу потоа, таа запознала нов маж, Џо, кој ја третирал со почит. Дотогаш имала само лоши искуства, па ова за неа било сосема ново. Сега ја запознала вистинската љубов!

Крис и Џо се венчале. Џо е одличен татко, а Крис конечно научила како е да се има нормално семејство. А нејзиното дете? Цело време мислела на него. Конечно, Џо ја мотивирал и ја поддржал да се обрати до социјалните служби и да се распраша за нејзиниот син Метју.


Она што го дознала воопшто не било она што го очекувала. Во сите 7 години откако таа го оставила, никој не го посвоил. Сите тие години, додека таа плачела по неговата фотографија, тој бил во институцијата каде што таа го оставила.

Отишла таму а тоа било трогателно искуство за сите присутни. Социјалните работници ретко гледаат вакви случаи. Сега кога мајката била целосно стабилна, можела да го однесе Метју дома или да го посвои.Крис не можела да поверува дека повторно е во близина на нејзиниот син, го држела во раце повторно и не го изгубила засекогаш како што мислела.