И јас утре треба да влезам во скафандер, на 35°С да прегледувам “прехладени“ тинејџери: Д-р Лазаров за неодговорното однесување на младите

Доктор Ненад Лазаров, кој од почетокот на пандемијата е во првите борбени редови, неуморно апелира, предупредува и помага во борбата против коронавирусот, со Фејсбук статус даде акцент на неодговорното однесување на младите кои летуваат на Охрид, особено деновиве за време на продлжениот викенд кога видливо е дека ситуацијата излегува од контрола.

Сведоци сме на бројни фотографии и видеа од однесувањата на младите во Охрид, каде во поголем дел нема дистанца и не се почитуваат заштитни мерки. Особено на  Градиште, каде како што би се рекло народски „нема илга кај да падне“.

Фејсбук статусот на д-р Лазаров ви го пренесуваме во целост: