Интервју Дурнева: Дигитализацијата не е само поим и желба, туку реалност што ја креираме и живееме

Јана Дурнева, електроинжeнер и магистер по економски науки, менаџер за одделот за дигитална трансформација во А1 Македонија е жената, под чие водство се реализираше еден од највидливите проекти во земјава, ребрендирањето во А1 Македонија. За овој голем проект, таа вели дека е јасна визијата и спојот на знаењето, како и ентузијазмот на сите кои директно биле инволвирани. Еден месец откако А1 јасно се позиционираше на македонскиот телекомуникацики пазар, зборуваме со Јана за процесот на ребрендирање и посакуваните придобивки во дигиталниот сегмент, како за вработените, така и за корисниците.


Интервјуто може да го прочитате на Фактор.мк