Искористи мал трик: Мајка ги одвикна своите деца од сладоледот

Сите деца сакаат да јадат сладолед. За жал, вкусното искушение не е едно од најкорисните работи што можат да им бидат дадени на децата. Исто така, создава многу главоболки за родителите.

Сепак, една млада мајка од САД ги реши сите свои проблеми со сладоледот со мал трик. Ерин Бахман (27) преку „ТикТок“ покажа како ги одвикнува своите деца од сладоледот и бргу стекна позитивни коментари и многу споделувања низ социјалните мрежи.

Пред BuzzFeed, мајката на две момчиња вели дека нејзините деца никогаш не обрнуваат внимание кога јадат сладолед и секогаш оставаат дамки на мебелот и подот. За да се стави крај на нечистотијата, Ерин решила да им даде замрзната вода наместо овошен сладолед од продавница.
Жената ги наполнила калапите за сладолед со вода и ги ставила во замрзнувачот.
„Моите деца мислат дека сладоледот од овошје има еден исти вкус. Претпоставувам дека повеќе им се допаѓа идејата да имаат нешто замрзнато на стапче“, изјави Бахман.

Многу корисници на Интернет не ја кријат својата почит кон жената и дури забележуваат дека нејзината идеја „целосно ја менува играта“.Секако, има и такви кои не ја одобруваат нејзината идеја. А некои забележуваат дека барем можела да додаде малку шеќер во водата. „Тоа е толку грубо. Нека барем малку се забавуваат“, напишал нејзин следбеник на „TikTok“.

Ерин забележала дека нејзините деца знаат дека добиваат обична вода, па затоа не го опиша нејзиниот мал трик како измама. Таа додава дека нејзиниот метод не е погоден за секое семејство.

„Но, ако сте уморни од тоа постојано да бришете со крпа и да барате нешто вкусно без шеќер, можете да го пробате“, младата мајка ги советува родителите.


Видео: ТикТок

Дали Вие сте себична мајка?