Избрани најдобрите татковци за 2019 година: Самохрани родители, свесни и горди

Наградата е основана во 2006 година во Финска и е на ниво на оаа земја. Оваа година се фокусираше на татковците кои успеаја да постигнат баланс помеѓу работата и родителството, како и татковците кои одгледуваат деца во тешки околности.

На Хермаи Хутијал му беше доделена титула како самохран татко кој, откако неговата сопруга почина во 2014 година, мораше да одгледува четири деца.

Повеќе на Машки Магазин