Ја сместија нивната ќерка на психијатрија затоа што забремени, 44 години подоцна се случи неочекуваното

Џули Маникс фон Зернек имала само 19 години кога завршила во психијатриска болница, но причината што нејзините родители ја испратиле во ментална установа не била болест. Џули имаше уште еден проблем - забремени со дечко. Ова не звучи како проблем, но имаше компликации кои не беа лесни за објаснување во тоа време.

Откако дознала дека е бремена, дознала и дека нејзиното момче Френк е всушност оженет. Нејзините родители полудеа кога ја дознаа вистината, па сакаа да ја натераат да абортира. Сепак, во тоа време (1963) абортусите беа нелегални, така што родителите го сменија планот.

Абортусите биле легални само во случај на тешка физичка или ментална болест на мајката. Затоа мајката се согласила со докторката дека ќе и ’каже на Џули дека е депресивна, за што девојчето на крајот и поверувало. Мајката беше задоволна затоа што сè одело според планот. Таа не сакаше да дозволи општеството и соседите да дознаат дека нивната ќерка е бремена со оженет маж.

Сепак, Џули одби да абортира. Таа роди бебе во психијатриска болница и и го даде името Аиме. За жал, таа мораше веднаш да ја дадена посвојување затоа што едноставно немаше друг избор. Еден ден подоцна, таа ја напушти болницата и се врати дома, каде беше пречекана од забава организирана од нејзините родители. На пријателите им беше кажано дека нивнатаЏули цело време била во Африка.

Таткото на нејзиното дете, Френк, поднесе барање за развод и во 1965 година и се ожени со Џули. Тие се преселиле во Њујорк, каде таа станала актерка. После многу години, тие добиле писмо што ги изненади многу. Жена по име Кетлин Мари Вислер ги повика и објасни дека е нивно дете, дека е Аиме од која Џули мораше да се откаже. Иако не живеат близу, тие успеаја да се сретнат.