Јавна Соба и Искра Донева Ве покануваат на хуманитарна аукција во понеделник

Младата Искра која има целебрална парализа од своето раѓање е пример за храброст и силна волја, инспирација за тоа како се сака животот и се остваруваат сништата!

На 4-ти ноември ќе ги продаваме на аукција нејзините книги, подарени уметнички слики, украси, лични предмети од познати јавни личности од Македонија и Балканот.

Во дворот ќе се одржи и "garage sale" од домот на Искра за да си ги заработи средствата кои и се потребни и да си обезбеди дом прилагоден за непречено движење и функционирање со инвалидска количка.

А ова е сметката на Искра, за оние кои сакаат да направат донација, а не се во можност да присуствуваат на 4-ти

smetka

Ви благодариме за одвоеното време!

Вашето присуство и помош навистина ќе ни значи!