Како да добиете силна жолта боја за велигденските јајца: Ќе успеете со оваа природна состојка

Оваа година, наместо да купувате бои за јајца, свртете се на природните начини. Покрај зеленчук и овошје, можете да користите зачини и за боење јајца. Дали знаевте дека со помош на куркума можете да добиете прекрасна жолта нијанса? 

Еве како:

Задолжително (за три јајца):

Зачин од куркума (две лажици)

7,5 дл вода

Оцет

Малку сол

За да ја направите бојата поинтензивна, избелете ги јајцата пред да започнете со процесот на фарбање.

До црвена боја без хемија: Природни состојки кои ги имате во кујна, ќе направат чудо за велигденските јајца