Како да спречите опаѓање на косата

Во денешно време многумина се соочуваат со проблемот на опаѓање на косата. Причинителите за оваа појава можат да бидат разни од генетски предиспозиции, па се до лош начин на исхрана. Големо влијание има и користењето на разни шампони и препарати за стилизирање. Овој проблем порано се појавувал кај повозрасните луѓе, но сега тој е честа појава и кај помладата генерација.

Професионалците истражувале како да се спречи оваа појава и тие го препорачуваат користењето на Pro You Anti – Hair loss шампонот во комбинација со Pro You Anti – Hair losstreatment ампули од Revlon Professional.


Откако ќе ја измиете косата со Pro You Anti – Hair loss шампонот, рамномерно нанесете од Pro You Anti – Hair losstreatment ампулите. Специјалната формула на овој третман е базирана на рузмарин и екстракти од хмељ и сверција. Овие мулти активни ампули  го спречуваат прераното опаѓање на косата, даваат волумен и јачина.


Рузмаринот влијае на поздрав и поинтезивен раст на косата. Сверцијата ја стимулира микро циркулација на крвта и придонесува за јакнење на косата. Хмељот ги запира ензимите кои предизвикуваат опаѓање на косата и спречува настанување на Андрогенетичка алопеција. Го продолжува животот на косата која има алопеција, го јакне влакното, ја одржува здрава и го подобрува нејзиниот раст.

Овие професионални производи се лесно достапни за сите потрошувачи и можете да ги нарачате на www.frizura.mk