,

Како да спречите појава на првут

Многумина имаат проблеми со скалпот. Иритација на кожата и чешање,појава на црвенило и чувство на затегнатост се индикатори дека кожата на вашата глава е дехидрирана и ѝ е потребно навлажнување.

Најчестите причини поради кои доаѓа до одредени промени на кожата и косата се несоодветните шампони, кондиционери и/или други хемиски препрати со кои ја третирате косата. 

Совршената формула на Pro You Anti-Dandruff шампонот, која содржи овошни киселини, ја смирува иритацијата на кожата и спречува појава на првут. Овој шампон го уништува и елиминира првутот без да предизвика оштетувања на кожата на главата и воспоставува клеточна рамнотежа. 

Прекумерното лачење на себум исто така може да биде причина за појава на мрсен првут.

Овој вид на првут е проследен со силно чешање и црвенило, а во голем дел од случаевите предизвикува и опаѓање на косата.

За да ја спречите појавата на мрсен првут препорачуваме да го користите Eksperience Sebum Control шампонот за миење на косата. Шампонот е нежен и пријатен за вашата коса и кожа и е погоден за секојдневна употреба.

По шампонирањето задолжително се нанесува SOS Scalp Balansing лосион чија што задача е да воспостави контрола на лачење на себумот на главата и на тој начин придонесува до нормализирање и подобрување на општата состојба на скалпот. Овој лосион содржи аквамарис комплекс кој помага да се нормализира лачењето на себумот, а истовремено го храни, чисти и освежува скалпот. Формулата исто така содржи креатин, кафеава алга, екстрат од рузмарин и жалфија кои што ја штитат и ја обновуваат косата.

Овие производи сега се лесно достапни за сите потрошувачи и може да се  нарачаат на www.frizura.mk