Како изгледа синот на Бранко Црвенковски? (ФОТО)

Синот на екслидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски, кој осум години беше премиер на државата и еден мандат од пет години беше претседател се вика Љупчо Црвенковски. Бранко има и ќерка која се вика Марија.

Многу малку се знае за неговите деца. Љупчо дипломирал на Економскиот факултет на државниот универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Не користи социјални мрежи и скоро никогаш го нема во јавноста.

Личи и на татко му и има гени и на мајка му, Јасна.