Како некому да му покажеш дека ти се допаѓа

Веќе подолго време ти се допаѓа, но не знаеш како да му/ѝ пријдеш... Се вцрвенуваш, срцето забрзано ти лупа и ти е страв дека и да кажеш едно обично „здраво“ може да се случи катастрофа од невидени размери. Од самата помисла дека некому сакаш да му кажеш дека ти се допѓа те полазуваат морници и се препотуваш. Те разбираме и знаме колку е тешко некому да му кажеш в лице дека ти се допаѓа, токму затоа постојат неколку начини како емоциите да ги изразиш поразлично.

Целиот текст прочитајте го на HASHTAG.MK