Да се биде силна, не значи да се престане да се биде ЖЕНА

Да се биде силна, не значи да се престане да се биде ЖЕНА. 

Силна жена е онаа која откако е фрлена на под, ќе успее да каже: „Не ми е ништо – ќе преживеам“! 

Силна жена е онаа која ги теши другите додека ги боли, додека никој не ги слуша нејзините крици. 

Силна жена е онаа која ќе ги испочитува другите и нивната тага и умее да ги сослуша, додека истите тие не ја препознаваат и не ни насетуваат низ што се проаѓа таа... 

Силна жена е онаа која кажува шеги и силно се смее, додека се во неа се руши и копнее за помош. 

Силна жена е онаа која ги наѕира туѓите лаги и измами и мирно го чека моментот на предавство и својата судбина...сама во своето срце и душа, не барајќи разбирање и помош. 

Силна жена е онаа која се радува само на спомените, а сепак храбро чекори кон иднината. И верувајте, силна жена е онаа која болката ја претворила во најубавата жена... 

Силна жена е онаа во чии ноздри се наоѓа мирисот на цигари и сопствената крв, а која сепак мириса на свежи рози. 

Силна жена е онаа која сѐ уште умее да се радува на зракот сонце рано наутро... и на своите орхидеи на својот прозорец... и на својата омилена мелодија... иако цела ноќ ја поминала со кошмари и бунило. 

Силната жена е онаа која нежно те милува со своите очи во кои се враќаат солзите од вчера и денот пред тоа... а ти не ги гледаш, само ги насетуваш... и не се осудуваш да ја прашаш од каде се тие солзи... Да, силната жена е онаа чија сила ја препознаваш, а чија нежност ја чувствуваш. 

Силната жена е онаа од чии усни се слуша најпрекрасната музика, додека зад затворени врати, истите тие усни се криват во неиздржив и несопирлив плач. 

Силната жена е онаа чиј допир ја сочувал свилата и покрај сите грубости кои ги допрела и кои ја допреле. 

Силната жена е онаа која се облекува во најсветли бои, додека во себе се бори со најтешкиот мрак. 

Силната жена е онаа која не ја изгубила својата женственост и покрај животните удари и борби во кои морала да се бори „машки“. 

Силната жена е онаа која не изгубила верба во љубов и луѓе, иако ја изневерели оние во кои највеќе вложила љубов и верба. 

Силната жена е онаа која се надева на најдобро, баш затоа што и се случило најлошото... 

Силна жена е онаа која умрела по којзнае кој пат и која по којзнае кој пат се препородува... и трпеливо чека и чека... да се остварат нејзините соништа...