Какви типови на родители имаат успешните деца?

Трендовите и примерите го олеснуваат животот, но ретко кој може да се пофали дека ја пронашол формулата за најтешката работа од сите - да одгледаш успешно дете. Роналд Фергусон е професор од Хардвард кој ја напишал книгата 'The Formula: Unlocking the Secrets to Raising Highly Successful Children. Вели дека го интересирало што прават родителите на успешните студенти.

Тој и коавторот Таша Робертсон ги проучувале различните стилови на родителство и нивното влијание на успехот на децата. Испитаници биле најмладите политичари, како и мајката на сопственикот на компанијата 23andMe. Што се покажало? Фергусон тврди дека за успехот на децата, важни се 8 родителски улоги.

Кои се тие, дознајте на Hashtag.mk