Кое е значењето: Зошто сонуваме за сопствената смрт

Понекогаш работите што ги гледаме во сон се толку јасни што мислиме дека сè што се случува е вистина

Светот на соништата е неверојатен и единствен. Понекогаш работите за кои сонуваме се толку јасни што се чини дека сè што се случува е вистина. Друг пат не се ни сеќаваме на она што сме го виделе додека во сон сме биле на гости во кралството Морфеј.
Кога се будиме, измачени од љубопитност, брзаме да разбереме што значи нашиот сон. Некои од соништата се толкуваат без проблеми. Други не треба да се објаснуваат.

Несомнено најлоши се оние што се поврзани со смртта. Губењето на некој близок или нашата сопствена смрт во сон доведува до мрачни мисли. Честопати овие соништа се граници на проблеми. Но, постои и позитивно толкување на соништата за смртта.

Зошто сонуваме за сопствената смрт и што значи ако умреме во сон?


Гледате како умирате во сонот

* Таквиот сон може да ви каже дека во реалниот живот сте под влијание на вашите стравови. Треба да ја воведете во ред емоционалната состојба што е можно побрзо, да се справите со сите негативни мисли и да размисувате само за добри работи.

* Доколку си ја гледате сопствената смрт во сонот тоа значи дека ќе живеете многу долго и среќно

* Ако сте убиени во сон, тоа може да значи дека некој се обидува да ви ја одземе славата или признанието за одредени достигнувања.

* Ако сте закопани живи во сон, ова е многу лош знак што може да укаже на сериозна неволја и опасност.


Ако сонувате дека сте мртви и го чувствувате тоа

* Кога во сон човек од другата страна набљудува дека е мртов и во исто време не може да се движи, тоа може да укаже на разни здравствени проблеми. Треба да се напомене дека болести може да се појават како резултат на нервен слом, стрес или емоционална напнатост.

* Ако го сонувате сопствениот погреб, треба да обрнете внимание какви се луѓето околу вас и дали ви го чуваат грбот, кои се нивните емоции и однесувања кон вас. На овој начин можете да откриете какви се луѓето со кои сте опкружени и како ве третираат. Таквиот сон може да укаже на тоа дека многу малку обрнувате внимание на вашите најблиски.


Сонувате дека ќе умрете наскоро

* Таквиот сон зборува за претстојните позитивни промени во животот. Не само што животот ќе ви биде долг и среќен, ќе можете и да постигнете многу работи.

Во принцип, сонот во кој човекот се гледа себеси како умира скоро секогаш значи добри работи.


Извор: jenata.blitz.bg

Верувајте дека не е случајно: Што значи кога некој ве сонува?