Кога ја родив Емилија лекарите ми рекоа: Родивте дете од една година

Амбер Камберленд (21) од Оксфордшир неодамна стана мајка за прв пат и целата земја дозна за тоа, а потоа и остатокот од светот бидејќи го роди најголемото дете во државата. Малата Емилија е родена на 16 април, а тежела нешто помалку од шест килограми.


- Мојот стомак беше толку голем што докторите се пошегуваа дека можеби изненадување ќе дојде на породувањето. Сепак, дојде само Емилија - рекордот на Англија беше во 2012 година со бебе од шест и пол килограми. На второ место е Емилија - вели мајката Амбер.


Раѓањето било одложено скоро две недели и траело скоро 24 часа. На крајот, Емилија се породила со итен царски рез.

„Луѓето на улица не веруваат дека е новороденче затоа што таа е многу голема“, вели Амбер.


- Абдоминалните мускули ми се уништуваат по бременоста и породувањето, затоа морам да внимавам. Не можам да ја кренам Емилија или да ја дојам убаво затоа што немам никаква заштита на стомакот, но се опоравувам и сè оди како што треба - вели Амбер.


Izvor: blic.rs

Фото: Фејсбук/ Инстаграм Амбер Камберленд

Бог ме погледна и забременив: Водителката Тамара има нереална приказна што ќе допре до секој од вас