Кога мажот изневерува, зошто сите ја осудуваат другата жена?

Исповед на една изневерена жена која на време сватила каде „лежи зајакот“:

Туку, знаете ли како ја нарекуваат другата жена, учесничка во прељуба? Сигурна сум дека сте слушнале. Домашен уништувач. Бесрамна...

Уништувач! Покрај оние, уличарки и многу повеќе! Не е тоа?! Или имате некои вакви изрази на залиха? Слободно можете да споделите со  публиката! И, кога ги изговарате тие навредливи изрази, дали ми доаѓа во умот ви излегува слика на маж или жена? Хм, жени, сигурно!

Да ?! Интересно! Скоро секогаш кога се споменува скандал за прељуба, секој сака да обвинува друга жена.

Особено ако изгледа добро, да не спомнувам предизвик. Што мислите прво кога ќе прочитате дека некоја славна светска двојка се распаднала заради дадилка? Дека дадилката го заведе, секако!

Ајде сега, чекор подалеку од вашиот заматен ум и размисли добро. Колку луѓе е потребно да се игра танго? Осносно, за водење љубов надвор од моногамна врска? Двајца, нели? Па, тогаш, зошто сè уште е виновна таа друга жена?!

Зошто кога законска сопруга или девојка го пресретнува својотдраг со љaубовница на местото на прељубното злосторство, таа ја тегне за коса љубовницата, а не тој ?!

Ајде да видиме што вели психологијата!

Како прво, затоа што постои вкоренето мислење дека мажите се лоши, во секој случај!

А полошо од лош може да биде само соучесничка во иневерувањето, нели ?!

Факт: Мажите вршат поголем дел од ужасните злосторства за кои читаме во весниците и гледаме на телевизија. Постои оваа претпоставка, врежана во јавноста, дека мажите се лоши, а жените се добри.

Кога жената прави нешто лошо, полесно е луѓето да се лутат на неа затоа што имаат чувство дека таа се однесува надвор од нејзината вообичаена природа. Како да почудела! Таа се однесува ненормално! Тоа е како таа да скрши некој таен кодекс на однесување, од типот- да не се плеткаш со мојот човек, ниту јас со твојот. Не допирај го мојот човек, ниту јас нема да го допрам твојот.

Во тој случај, жена која ја измамил мажот се чувствува повеќе изневерена од другата жена отколку од нејзиниот партнер. Апсолутно лудо, но вистинито. Затоа, љубовницата се смета за злобна кучка, додека на мажот му се припишува дека згрешил. Само прашањето е дали му било прв пат или грешкта се пвторува?

Во реалноста и во суштина, тој е единствениот што прекршил каков било завет или договор за брак, доколку има. И целата вина е на него, а не од друга жена. Таа нема ни најмал дел од вината.

Не е на другата жена да го чува вашето семејство гнездо. Нему- ДА! И ако некој го уништи вашетољубовно гнездо, тоа е тој, не таа, таа друга жена. Таа нема никаква врска.

Второ, полесно е да ја мразиш нема одколку него!

Другата жена е лесна цел. Особено ако не ја познавате или таа не е ваша пријателка. Да ја ​​мразиш личноста што ја сакаш и те направила е многу збунувачки. Обвинувајќи го за направената прељуба, отвораш многу дополнителни засрамувачки прашања, како на пример, дали е вашиот брак е измама, можеби тој не е како што мислевте дека е, без разлика дали ќе останете сами до крајот на животот и слично.

Во повеќето случаи на мамење- изневерување, ако вината ја префрлиме на друга жена, тоа е затоа што планираме да останеме во таа врска, таа е неопходна личност на која ќе го спуштиме нашиот гнев и ќе ја положиме вината. И знаеме дека, обвинувајќи го, ќе ја загрозиме нашата врска и ќе ја продлабочиме кризата уште повеќе.

Не мислите дека таа го предизвикала? А тој е млад, наивен…

Најлесно е да се обвинува к...а. Сето тоа е нејзина вина. Ако таа не ја мавташе опашката, тој немаше ништо да направи. Добрина од маж! Не е тоа?! Признајте!

И мислите, само да можев да се ослободам од неа, сè би било поинаку. А, ако тоа беше случај досега, тој можеби дури и немаше да погледне надвор од оградата. Што мислите за тоа?

Повторувам, танго секогаш се игра со двајца! Ова не значи дека ние ве обвинуваме дека вие сте виновни што ве изневерил партнерот, туку истакнуваме дека меѓу вас нешто дефинитивно не е во ред со вас, а вие го криете погледот, го негирате проблемот, ставате превез над очите, убедувајќи се дека проблемот ќе замине ако се преправате дека не постои доволно долго. Нема. Не постои такво нешто дури и во детски игри, во кои сте научиле да ги ставате рацете над очите додека не помине опасноста.

Значи, мислите дека таа го предизвика, го заведе, ја искриви опашката и му олесни за да ве изневерува?

Но, вие самите знаете дека има милион причини поради кои мажите измамуваат, и секогаш постои многу поголем проблем во прашање отколку да се ослободите од едната жена, таа друга жена затоа што секогаш е таа само последица, а не причина. И знаете дека кога се лекува некоја болест, таа мора да започне од причината, а не последиците. Во спротивно, нема да се ослободите од болеста. Ќе го поправите нештото само за кратко време. Но, тоа повторно ќе се распламти кога станува збор акутно воспаление. Само прашање е на време пред да избувне повторно. И така натаму сè додека имате сила да го изгаснете огнот, во форма на последици, не

третирајќи ја причината.

Би било многу поефикасно да се заборави другата жена, таа е ирелевантна во целата оваа приказна за прељуба и обидете се да го разберете неговата однесување.

Мажите ретко изневеруваат затоа што другата е поубава или позгодна од вас. Ова е обично затоа што тој е лут на партнерката или не го добива тоа задоволување на нивните емоционални или сексуални потреби.

Значи, следниот пат кога ќе пробате да утешите пријател кој е измамен од партнерот или да се справите со вашиот љубовен триаголник, обидете се да го намалите искушението да осудите друга жена. Повторуваме, таа е ирелевантна. Последица, а не причина на вашиот партнерски однос. Справете се со причината, тука лежи зајакот.

На крајот на денот, таа е само уште една од жените во низа во потрага по љубов.

Извор: Sito&Resheto