Комисијата за заразни болести чека податоци од МОН: Сè уште не препорачува целодневен престој во училиштата додека не добијат точна бројка

Сè уште не е решено дали во основните училишта ќе профунционира целодневен престој за децата кои физички ќе посетуваат настава. Комисијата за заразни болести на денешниот редовен состанок не препорача целодневна настава додека не добие податоци од Министерството за обрзование за тоа колкав е бројот на децата кои освен настава со физичко присуство, родителите ќе ги пријават за целодневен престој.

Целиот текст прочитајте го на фактор.мк