Лепа Брена отпеа многу песни, а само оваа е автобиографска

Фактот дека зградите го добиле името според неа доволно зборува за популарноста на Лепа Брена.

- Многу сум почестена поради тоа и мислам дека сум единствената личност во земјата, по која се именувани повеќе од 15 згради во поранешна Југославија. Тоа е, навистина, еден вид љубопитност. Мислам дека има малку луѓе кои се занимаваат со овој бизнис и имаат толку многу специфични работи што го носат нивното име. Има торти, колачи, згради со име Лепа Брена… Јас секогаш велев дека има песни за Билјана, Ката, Мирјана и нема ниту една песна за Лепа Брена. За мене е голема утеха што има многу работи што се викаат Лепа Брена. Јас сум почестена - еднаш рече пејачката.

Невозможно е да се наведат сите хитови на Брена, но таа издвојува само еден како автобиографски:

- Лично мислам дека песните што се напишани помеѓу 1980 и 1990 година се претежно автобиографски. Меѓутоа, кога пеете 35 години и повеќе, тогаш композиторите и текстописците ви прават приказна што треба да биде нова, и во која ги носиме нашите емоции. Како што добрите актери треба да ја играат својата улога, така и ние добиваме песна што на некој начин можеме да ја испееме добро. Јас би ја издвоила песната „Болиш и не поминуваш“. Тоа е песна што ја работеа заедно Филип Живојиновиќ и Браја, композитор со кој навистина многу соработував сите овие години. Можам да кажам дека е автобиографска песна, бидејќи сите песни што зборуваат за љубов, нежност, забава, радост на животот, едно добро пријателство - тоа е Лепа Брена, рече пејачката.Фото: Prva.rs

Можеби ќе ве интересира: