Марија го запознала сопругот на улица: Она што и го приредил ѝ го уништило животот

Марија Мендез имала само 15 години кога го запознала Рикардо Лопез, кој и ветил среќен брак. Меѓутоа, кога отишла со него во Тенансинго, таа била продадена во бело ропство и завршила како проститутка. Марија ја сподели својата исповед во 2015 година, а ние ја споделуваме нејзината приказна во целост.

- Ме испрати на улица и ме присили да се проституирам во Тихуана, Гвадалахара и други блиски места - ја започна Марија својата тешка животна приказна.

Таа, како и илјадници други девојки во Мексико, била жртва на трговец со бели робови од Тенансинг, мало гратче на само 150 километри од Мексико Сити.

Траумата на Марија започнала еден обичен ден кога се упатила кон блискиот супермаркет. Потоа, како што истакна, го запознала Рикардо Лопез. Во тоа време, Марија имала само 15 години и како што растела во сиромашно семејство, ја чистела куќата од осумгодишна возраст.

Лопез, како што опишала потресната жена, бил дрзок, но шармантен шеснаесетгодишник од Тенансин. Почнал да и ’се додворува, како и да и ветува брак и дом. Бидејќи сакала да најде спас од сиромаштијата во која живеела уште од раѓање, решила да ја прифати неговата понуда и по само две недели се преселила со него во Тенансинго.

Според Марија, најпрво Лопез и неговото семејство се однесувале добро, но потоа отворено почнале да се однесуваат насилно. И, имало хорор.

Ме испрати да работам како проститутка во Тихуана, Гвадалахара, Тореон - низ целата земја за да заработам пари - рече Марија, додавајќи:

- Тој рече дека ни требаат тие пари за да го купиме земјиштето за да можеме да изградиме куќа, но сето тоа беше лажно, дури и името што ми го даде беше лажно. Тој ме натера да живеам многу тажен, грд, очаен живот. Бев толку засрамена - се жали несреќната жена.

Мендез претрпе 10 години апсење, понижување и закани, пред да најде сила преку својата вера да се спротивстави на Лопез и да престане со проституција.

- Ме тепаше, се закануваше дека ќе ги земе нашите деца, но јас останав со него од срам. Не можев да поднесам да му кажам на моето семејство за ужасните работи што ги направив или кој е всушност мојот сопруг - заклучи таа.

Фото: Фрипик

Марија тргнала до продавница кога и се приближило момче: И ветил среќен брак а потоа и го уништил животот

Марија го запознала сопругот на улица: Она што и го приредил и го уништило животот