Марлен Дитрих: Повеќето жени се обидуваат да променат маж. Кога ќе успеат, не им се допаѓа тоа што го добиле

Марлен Дитрих беше неверојатна актерка и личност, а нејзините зборови се' уште погодуваат право во целта. Да се ​​потсетиме на нејзините најдобри цитати:

„Се облекувам заради мојот изглед. Не за себе, не за јавноста, не за мода, не за мажи “.

„Идеалниот сопруг е оној кој не пие, не игра карти, не се обраќа кон други жени, не се расправа и го нема.“

„Песимистот е оптимист со искуство“.

„Размислете двапати пред да го оптоварите пријателот со тајна“.

„Драги, нозете не ми се толку убави. Само знам што да правам со нив “.

"Јас сум џентлмен во срце."

„Има огромна разлика помеѓу да заработите многу пари и да бидете богати“.

„Повеќето жени се обидуваат да променат маж. Кога ќе успеат, не им се допаѓа тоа што го добиле “.

„Секс: Во Америка - опсесија, во другите делови на светот - факт “.

„Јас сум повеќе вредна мртва отколку жива. Не плачете за мене кога ќе заминам, плачете сега“.

„Црвениот фустан треба да се купи многу внимателно и да не се носи премногу често. Сепак, ги разбирам жените кои секогаш избираат црвени фустани. На крајот на краиштата, мажите секогаш се заинтересирани: "Која е оваа девојка во црвениот фустан?"

„Подобро е да купите еден добар пар чевли отколку три пара лоши“.

„Само жена може да види друга жена со микроскопска прецизност“.

„Речиси секоја жена сака да биде верна, но проблемот е да се најде маж кој би можел да биде верен“.

„Пријател е некој на кој може да се јавиш во 4 часот наутро“.

„Важно е да ја знаете вашата Ахилова пета и да не дозволувате другите да ја допираат“.

„Во љубовта, гордоста е поопасна кај жените отколку кај мажите. Ако сакаат да ја одржат врската, мажите ја забораваат гордоста полесно и побрзо “.

„Лесно е да се биде добар. Замислете се во кожата на друга личност пред да започнете да ја судите “.

„Маж претпочита да се врати дома и да најде растурен кревет и среќна жена, отколку наместен кревет и лута жена“.

„Штом една жена му прости на маж, веќе не смее да ги подгрева неговите гревови за појадок“.