Мажи кои имаат голем нос, немаат гајле: Биле најдобри, а и коронавирусот изгледа дека не им може ништо

Големиот нос се сметаше за украс на човечко лице во многу култури и беше многу ценет. Од античкиот Египет до Европа од 19 век, се верувало дека мажите со поголеми носеви имаат бројни предности во однос на помалку надарените членови на посилниот пол.

Во минатото, се сметаше за индикатор за интелигенција и благородност, а неодамнешните истражувања покажаа дека штити од многу болести. Дури и Леонардо да Винчи веруваше дека носот го определува карактерот на целото лице во неговите слики.

За карактеристиките на мажите со голем нос, продолжете на Машки магазин