Ми требаат 2 секунди да ја решам Рубиковата коцка: Осумгодишниот Ѓорѓи руши рекорди

Тој има само 8 години, освоени три златни и еден сребрен медал, а има срушено дури 20 рекорди. Ѓорѓи Чешмеџиевски, македонскиот рекордер во решавање Рубикови коцки, за Hastag.mk ги откри тајните на ова навистина интересно хоби.

* Какво е чувството е да си биде шампион на првиот Меѓународен натпревар во брзо решавање Рубикови коцки одржан во Македонија и тоа на само 8 години?

- Одлично! На натпреварот ми беше прв пат да освојам прво место во мојата омилена категорија што се вика Skewb (скјуб).

Целото интервју прочитајте го на HASHTAG.MK