На работ на нова пандемија, многу поопасна од коронавирусот и сите болести заедно

Постојат околу 7,7 милијарди луѓе во светот, а околу 820 милиони одат на спиење гладни секоја вечер.

Оваа погубна статистика секоја година има сè повеќе застрашувачки пропорции. Додека хуманитарните организации предупредуваат на ужасниот факт дека жителите на Третиот свет секојдневно умираат од глад, западниот свет не прави ништо. Или тоа го прави толку малку што напорите едноставно досега не успеаја да дадат плод.

По пандемијата на коронавирус, делот од светот што го нарекуваме поразвиен ќе се сретне со глад, пишува The Independent.

Текстот продолжува на Машки магазин