Најпопуларната боја за коса ова лето има необично име, но изгледа врв!

Во летните денови многумина тежнеат кон светли нијанси на коса - еден дел од девојките го постигнуваат тоа природно, додека другиот дел од нив мора да посети салон за нега на коса. Доколку не може да се одлучите дали сакате потемни или посветли нијанси на косата ова лето, имаме одлична вест, пишува Journal.hr. 

Имено, според Пинтерест, најголемиот тренд за оваа сезона кога е бојата на коса со необично име - mushroom blonde. Пребарувањето за оваа необична боја на коса е зголемена за 308%, со што од тронот ја симна платинесто сината, која за кратко време на социјалните мрежи ја доби титулата најпопуларна боја.

Како изгледа оваа боја погледнете на Hashtag.mk